dinsdag 22 maart 2016

#StopIslam #OpjeMUIL

Ik wil graag iedereen die meedoet aan de hashtag #StopIslam op twitter vertellen dat ze zich DOOD moeten schamen. Morsdood, ogen uit de kop, doodschamen. Ik lees tweets als "Moslims moeten bewijzen dat ze tegen IS zijn", het lijkt mij vanzelfsprekend. Zij hebben zich NOOIT aangesloten bij IS. Zij hebben NOOIT gezegd dat zij het eens zijn met de daden van IS. Zij hebben zich altijd moeten verantwoorden door jullie. IS maakt niet alleen christenen, atheïsten, boeddhisten enzovoorts bang. IS maakt IEDEREEN bang. IS wilt dit leven voor IEDEREEN verpesten. IS wilt deze wereld kapot maken en daarmee IEDEREEN. Denk je dat ze op het vliegveld of in de metro eerst hebben gekeken of er wel of geen moslims stonden? Denk je dat ze iedereen hebben nagevraagd "Goh, ben jij moslim?" want HIER EEN FEITJE: niet iedereen die moslim is ziet eruit als het stereotype van een moslim.

De grenzen dicht? Helpt niet. Jij denkt niet dat ze al binnen zijn? Jij denkt dat Abdeslam zomaar hier naartoe kwam, voor een midweek Center Parcs of om lekker even te shoppen in Batavia Stad? Als we de grenzen dicht gooien, gooien we die dicht voor mensen die vluchten voor precies hetzelfde als waar wij bang voor zijn: terrorisme. Dit gebeurd daar iedere dag. Je raakt daar nooit aan gewend. NOOIT. En iedereen is hier slachtoffer van, IE-DE-REEN

Op dit soort momenten geeft iedereen een statement. Wilders, Rutte, Obama maar óók Moskees. Waarom? Omdat zij het ook oprecht menen, omdat zij ook degenen zijn die hierdoor aangevallen worden. Ook zij zijn geliefden kwijt geraakt, of dat nou in Parijs, Istanbul, Brussel of gewoon in een ander thuisland is. Zij worden dubbel geraakt want JULLIE beschuldigen hen ook nog eens van alles wat door IS wordt gedaan.

Zoals al vaak gezegd: TERRORISME STAAT LOS VAN RELIGIE, al roept IS "Allahu Akbar.". Als ik morgen een bioscoop binnenval en iedereen neer schiet en ik roep erbij "GOD IS DE GROOTSTE" worden dan ook alle christenen aangekeken om wat ik heb gedaan? Nee toch? Dus denk eens na voor je wat plaatst. Open je ogen, open je hersenen, open je hart.