zondag 20 oktober 2013

HOUTJEBAKKES

Het lijkt wel een of andere nare infectie die steeds maar terug blijft komen. Iedereen heeft er last van behalve de infectie zelf en wat je er ook tegen doet, het lijkt niet weg te gaan. De infectie lijkt de subtiele hints niet te snappen. Met "de infectie" refereer ik naar het onderwerp van dit blog: Mensen die praten tijdens concerten.

Altijd weer gebeurd het. Het maakt ook werkelijk waar niets uit waar je bent, welk genre, de grootte van de zaal, het doet er niet toe. Zaterdag 12 oktober had ik er zelf mee te maken. Ik ging naar een concert van Niels Geusebroek maar kwam eigenlijk meer voor zijn voorprogramma; Shane Alexander. De zaal was best klein (200 man, uitverkocht) dus als iemand achter een scheet liet, kon je die vooraan horen. Toen Shane op kwam was er geen gejuich, dat vind ik al niet kunnen. Er staat daar iemand op het podium die ons op komt warmen voor de hoofdact. Dat je diegene niet kent staat daar los van. Laat je verrassen, je weet nooit wat zo'n iemand in zich heeft. Daar irriteerde ik me al aan, wist ik veel dat het nog erger zou worden.

Werkelijk waar, het heeft geen minuut geduurd voor er luidruchtig gepraat werd in de zaal. Waar? NAAST MIJ! Dat is nóg erger dan achterin. Laat het me duidelijk maken, alsjeblieft: PRATEN DOE JE IN DE PAUZE. PRATEN DOE JE NIET ALS ER IEMAND OP HET PODIUM STAAT DIE ALLES GEEFT OM MENSEN TE BOEIEN EN VAN ZIJN MUZIEK TE LATEN GENIETEN. DAT IS ONBELEEFD. Iedereen verwachtte dat het een stel tieners waren, dat dachten de drie vrouwen van 42 zelf ook denk ik.

Shane had het ook door, die kon zichzelf waarschijnlijk niet eens meer horen zingen. De twee meiden voor mij begonnen ook al, de man ernaast zei er gelukkig wat van. Shane behandelde de infectie met sarcasme en voor 2 nummers leek er een einde aan het geschreeuw gekomen te zijn. Niets was minder waar. Net toen hij zei dat het een liefdesliedje was dat hij op een trouwerij had gespeeld, begonnen ze weer luidruchtig te praten. Gelukkig schreeuwde een jongen "HEY, FF JE BEK HOUDEN NOU" en trokken ze zich dáár wel wat van aan (waarschijnlijk omdat ze vrijgezel en cougar zijn).

Kijk. Praten met je vriendinnetjes doe je maar fijn in een kroeg, op de wc of in de pauze, I don't even fucking care, doe het niet tijdens een optreden van een artiest. Je bent niet grappig, je bent ook niet stoer, je bent misschien wel een beetje dronken maar je bent ook een trut. Het ergste vond ik nog dat Shane geïrriteerd naar ze keek en dat ze zeiden "Oh, meneer is het zat." GOH, IS DAT EVEN RAAR?????????????? Als jij, ongeveer 42 jaar, over de 23-jarige jongen die gisteravond de dolfijntjes boven je bilspleet ontdekt heeft praat, zou jij ook boos worden als iemand door jouw verhaal heen praat. Die man stopt zijn hele hart in zijn muziek en wat doe jij met je grote flapkut? ER DOORHEEN PRATEN.

Wie je ook bent, man, vrouw, kind, LONG HAIR DON'T CARE, praat er alsjeblieft niet doorheen als er iemand op het podium staat. Natuurlijk, een paar woordjes op een normaal niveau in iemands oor kunnen best, maar ga niet bijpraten tijdens het concert. Niet alleen jij komt daar om iets tofs te zien. 

dinsdag 1 oktober 2013

Gelukkig ben ik gelukkig.

Lieve mensen die de afgelopen 8 dagen bij mij in de buurt zijn geweest: ik wil jullie bedanken voor alles. Alles. Jullie hebben geen idee hoe veel effect jullie positieve energie op mij heeft. Na vorige week woensdag was ik er zeker van dat ik van mijn cloud 9 afgekicked zou worden maar dat was niet zo. Mijn cloud 9 trip vervolgt zich vrolijk. Jullie zijn stuk voor stuk ontzettend mooie personen. Inside & out. Het klinkt corny as fuck maar zo voel ik het. Jullie zijn the main reason voor mijn blijheid. Ik heb me oprecht gelukkig gevoeld in de afgelopen acht dagen. Ik weet dat sommige van jullie het ook niet altijd allemaal maar makkelijk hebben en ik hóóp dat júllie weten dat ik er dan ook voor jullie ben. Hoe ontzettend veel jullie steun voor mij betekend heeft kan ik niet uitleggen. Ik hoop dat jullie weten dat jullie prachtig zijn. Jullie verdienen het. Voel je goed over jezelf, dat is compleet terecht. Soms heb je van die dagen dat je down bent maar met de herinneringen die jullie mij hebben gegeven heb ik geen reden meer tot down zijn. Jullie zijn een kostbaar bezit dus ga voorlopig maar niet weg van mij. Voor het eerst in een lange tijd heb ik een gevoel van rust. Weet dat ik van jullie hou en jullie bewonder. Stuk voor stuk. Misschien allemaal om een verschillende reden maar om 1 reden in het algemeen: you'll be there when the rain starts to fall.